Pia Lovrič in Blaž Vidovič polfinalista turnirja ITF v Mariboru, slovenska prevlada tudi v dvojicah

Lep uspeh sta že dosegla slovenska predstavnika na turnirju ITF 4. ranga v Mariboru. Pia Lovrič, druga nosilka turnirja deklet in Blaž Vidovič, nepostavljen v konkurenci fantov, sta se uvrstila v polfinale posamičnega turnirja.

Pia Lovrič je v četrtfinalu brez težav s 6-1 6-3 odpravila šesto nosilko, Avstrijko Irino Dshandshava, 440. igralko lestvice ITF. Za uvrstitev v finale se bo borila s 14-letno Čehinjo Barboro Palicovo (550), ki je na poti do polfinala izločila našo Sheilo Glavaš, pa tudi 3. nosilko, Madžarko Tothovo. Da gre za odlično mlado igralko pove podatek, da je prejšnji teden v Zagrebu na enako močnem turnirju ITF nanizala kar sedem zmag predno je izgubila finalni obračun. Pa tudi v Mariboru do četrtfinala, ko je morala odigrati tri nize, igralkam ni podarila prav veliko iger. Jutri se nam torej v ženskem polfinalu obeta zelo zanimiv obračun, vreden ogleda.

Enako pa velja za polfinale fantov, v katerem bo nastopil Blaž Vidovič. Če je bila uvrstitev Lovričeve v polfinale pričakovana, pa to ne velja za Vidoviča, ki ima na turnirjih ITF manj izkušenj, v Mariboru pa je za nastop v glavnem žrebu prejel posebno povabilo. V četrtfinalu je s 3-6 7-5 7-5 premagal Italijana Giovannija Perrufa, ki je do četrtfinala prišel iz kvalifikacij in nanizal šest zmag. Blaž bo v polfinalu, prvem na turnirjih četrtega ranga, igral s 16-letnim Nemcem Jakobom Cadonauom, letos trikrat polfinalistom na turnirjih ITF 4. ranga.

V četrtfinalu se je poslovila Tjaša Klevišar, ki je morala premoč priznati prvi nosilki, 16-letni Francozinji Julie Belgraver, 203. mladinki sveta, ki je v Mariboru zelo prepričljiva. V uvodnih treh tekmah je namreč nasprotnicam oddala vsega osem iger in je prva favoritinja za končno zmago med dekleti.

V konkurenci dvojic spremljamo pri dekletih slovensko prevlado, saj bodo v finalu kar tri naše igralke. Pia Lovrič in Maja Makorič bosta za zmago na turnirju loparje prekrižali z našo Sheilo Glavaš in njeno soigralko Amarisso Kiaro Toth iz Madžarske.

Tudi fanta, Blaž Vidovič in Žiga Kovačič, se nista izneverila in sta zanesljivo napredovala v finale. V finalu bosta njuna nasprotnika Hrvata Borna Devald in Mile Matić.