Tamara Zidanšek v drugi krog turnirja ITF v Solapurju, Živa Falkner končala sezono s porazom na Orange Bowlu

Tamara Zidanšek formo pred vstopom v sezono 2019 pili v Indiji na turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 $. Zaenkrat ji gre dobro, saj je petim zmagam na turnirju v Puneju dodala še prvo v Solapurju in se uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je v uri in dvajsetih minutah opravila z domačinko, 19-letno Zeel Desai, 653. igralko lestvice WTA, leta 2017 pa tudi 18. mladinko sveta. Tamara je nasprotnici petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat, ob koncu pa je bila v seštevku točk boljša s 75-52. V drugem krogu bo igrala z 20-letno Gruzijko Miriam Bolkvadze, 355. igralko sveta. Igralki sta se srečali že na prvem turnirju v Puneju, kjer je bila Tamara boljša v treh nizih.

V Solapurju je nastopila tudi Nastja Kolar, ki je v prvem krogu igra z brazilsko kvalifikantko Cristino Paulo Goncalves in izgubila s 3-6 3-6.

Konec sezone 2018 pa je za našo odlično mladinko Živo Falkner. 16-letna Novomeščanka z ameriško turnejo pod okriljem ITF, ko je nastopila na dveh turnirjih v Mehiki in na dveh turnirjih v ZDA ne more biti zadovoljna, saj je zabeležila samo eno zmago. Ji je pa delo pod vodstvom mednarodno priznananih trenerjev ITF zagotovo prineslo nove izkušnje in nov pogled na, v neki meri že povsem profesionalno teniško življenje, ki jo čaka v prihodnjih letih. Na turnirju Orange Bowl je z 0-6 1-6 izgubila z Američanko Charlotte Chavatipon, ki je nastopila s povabilom organizatorja. Živa je trenutno na 183. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, pred njo pa sta še dve sezoni igranja med mladinkami in s tem možnost za vrhunske rezultate na tem nivoju.