Matic Špec poražen v prvem krogu glavnega turnirja v Katarju, Domen Gostinčar poražen v Kamerunu, Veronika Erjavec izgubila v Solarinu

I izjemo Tamare Zidanšek je konec slovenskih nastopov na turnirjih ITF za naše predstavnike ta teden. V Dohi v Katarju se je Matic Špec sicer vnovič prebil v glavni žreb Futuresa (15.000 $), potem, ko je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-1 premagal Hrvata Alena Rogića Hadžalića, a je v prvem krogvu glavnega turnirja nato izgubil. V obračunu z grškim kvalifikantom Michailom Pervolarakisom (683) Matic ni imel pravioh možnosti sdaj je bil Grk boljši s 6-4 6-0.

Domen Gostinčar je prejšnji teden iz kvalifikacij prišel do osmine finala na Futuresu v Kamerunu (25.000 $), ta teden pa je bil v glavni turnir uvrščen neposredno, a ga je tudi hitro zapustil. V uvodnem nastopu je namreč moral premoč s 6-0 6-7(8) 6-7(3) priznati 26-letnemu Indijcu Arpitu Sharmi (NR)

Tudi Veroniki Erjavec se ni uspelo uvrstiti v drugi krog turnirja ITF v italijanskem Solarinu (15.000 $). V uvodnem nastopu je z 2-6 5-7 izgubila z 20-letno Italijanko Clarisso Gai. V Solarinu bo nastopila še Kristina Novak, ki se bo v prvem krogu pomerila s 4. nosilko, 29-letno Gvatemalko Andreo Weedon (650).