Na turnirju ITF v Mariboru skozi kvalifikacije samo Sheila Glavaš, v glavnem žrebu 23 slovenskih igralcev in igralk

Na igriščih ŽTK Maribor so se končali kvalifikacijski obračuni fantov in deklet, ki pa slovenskim igralkam in igralcem niso prinesli veliko veselja. Nastopilo jih je kar 30, v glavni žreb pa je napredovala samo Sheila Glavaš. Vsa ostala dekleta so izgubila, prav tako se skozi gosto kvalifikacijsko sito ni uspel prebiti noben fant. Zadnji je v finalnem obračunu kvalifikacij izpadel Nik Jurjevčič.

V glavnem turniju, ki se začne danes, bo pri fantih nastopilo 11 igralcev, najvišje rangiran izmed Slovencev pa je Filip Jeff Planinšek, kateremu je 342. mesto na mladinski svetovni teniški lestvici ITF prineslo mesto 6. nosilca na turnirju. Med nosilci je še Jan Kupčič, ki se je znašel na šestnajsti poziciji, kar mu je tako kot Planinšku že prineslo napredovanje v drugi krog, saj je prav prvih šestnajst postavljenih igralcev v prvem krogu prostih.

Pri dekletih bo v glavnem turnirju poleg Glavaševe, ta bo osma nosilka, nastopilo še enajst slovenskih igralk. Najvišje je postavljena Pia Lovrič na mesto druge nosilke, med nosilkami pa je tudi Maja Makorič, ki za zaseda peto pozicijo. Te tri igralke bodo tudi proste v prvem krogu.