Nika Radišič v Kairu četrtfinalistka, Manca Pislak in Domen Gostinčar izgubila

Nika Radišič se je na turnirju ITF v Kairu (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-0 premagala 16-letno Poljakinjo Wiktorio Sasko. Za uvrstitev v polfinale bo igrala z 18-letno Španko Ano Lantigua De La Nunez, 1081. igralko lestvice WTA. Nika je uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko, Švicarko Joanne Zuger uvrstila v polfinale.

Še drugi teden je na turnirju ITF (15.000 $) v Solarinu na Siciliji nastope v četrtfinalu posameznic končala Manca Pislak. S 6-4 6-4 jo je premagala 1. nosilka turnirja, 25-letna Argentinka Catalina Pella, 365. igralka lestvice WTA. Za Pello je bila to trinajsta zmaga na zadnjih šestnajstih srečanjih. Se je pa Pislakova uvrstila v finale konkurence dvojic. S soigralko Mario Masini iz Italije sta v polfinalu s 6-3 7-6(3) premagali domačinki Vereno Hofer in Miriano Tona. V finalu bosta njuni nasprotnici Bolivijka Noelia Zeballos in Francozinja Lou Adler.

V Douali v Kamerunu je bil drugi krog Futuresa (25.000 $) usoden za našega Domna Gostinčarja. S 6-1 6-2 ga je premagal 23-letni Skander Mansouri iz Tunizije.