Tamara Zidanšek v polfinale turnirja ITF v Indiji, med dvojicami že finalistka

Tamara Zidanšek se je na turnirju ITF (25.000 $) v Indiji uvrstila v polfinale. V drugem krogu se je dve uri in devet minut borila z 20-letno Gruzijko Mariam Bolkvadze, 355. igralko lestvice WTA, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. Obe igralki sta naredili po sedem dvojnih napak, en break več pa je v tekmi dosegla naša igralka, ki je bila na koncu v seštevku točk boljša s 109-98. Končni izid se je glasil 7-5 4-6 6-4.

Tudi v četrtfinalu Zidanškova ni imela lahkega dela, saj je za zmago nad 29-letno Rusinjo Marino Melnikovo, 342. igralko lestvice WTA potrebovala tri nize in uro ter petinštirideset minut. Tekmo je začela nekoliko rezervirano in v prvem nizu kar trikrat izgubila svoj začetni udarec ter tudi niz. V drugem se je prikazala v povsem drugačni luči, nasprotnici je prepustila vsega devet točk in niz dobila brez izgubljene igre. V tretjem nizu je bil izid po prvih štirih igrah izenačen, v nadaljevanju pa je ponovno vajeti v roke prevzela naša igralka in do konca nasprotnici trikrat odvzela servis, ob enem izgubljenem svojem pa je to zadostovalo za zmago v nizu in srečanju. Končni izid se je glasil 3-6 6-0 6-3.

Tamara je bila uspešna tudi v konkurenci dvojic kjer sta se s soigralko Aleksandrino Naydenovo iz Bolgarije uvrstili v finale. V polfinalu sta 6-1 6-4 premagali Kanadčanko Sharon Fichman in Poljakinjo Katarzyno Piter. V finalu bosta njuni nasprotnici prvi nosilki iz Indije, Ankita Raina in Karman Kaur Thandi.