Pia Čuk uspešno čez kvalifikacije turnirja ITF v Indiji, nasprotnico dobila tudi Tamara Zidanšek

Indijsko mesto Pune je ta teden prizorišče turnirja ITF z nagradnim skladom 25.000 $ na katerem so bile prijavljene tudi tri Slovenke. Kot najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA je prijavljena Tamara Zidanšek, poleg nje pa še Nastja Kolar in Pia Čuk, a je Kolarjeva nastop odpovedala. Pia si je morala nastop v glavnem turnirju priigrati v kvalifikacijah in je bila pri tem tudi uspešna.

Po težki zmagi v prvem krogu, ko je s 7-6(5) 6-7(7) 7-5 po nekaj manj kot treh urah igre premagala 24-letno domačinko Natasho Palha, 1141. igralko lestvice WTA, je bila v finalu kvalifikacij s 6-3 6-2 boljša še od 19-letne Ukrajinke Maryne Chernyshove, ki je uvrščena na 406. mesto lestvice WTA.

Čukova je nazadnje nastopila v začetku novembra, ko je z uvrstitvijo v finale peščenega turnirja ITF na Sardiniji (25.000 $) dosegla najboljši rezultat v karieri. Turnir v Indiji se igra na trdi podlagi.

Tamara Zidanšek je prva nosilka turnirja, v prvem krogu pa bo njena nasprotnica 23-letna Tajvanka Ya-Hsuan Lee, 269. igralka lestvice WTA. Težka naloga v prvem krogu čaka Čukovo, ki bo igrala s 26-letno Nizozemko Quirine Lemonie, 255. igralko sveta, ki pa je v zadnjem času v izjemni formi in v Indijo porihaja kot zmagovalka ITF turnirja v Torontu (60.000 $), še teden pred tem pa je bila finalistka enako močnega turnirja v kanadskem Saguenayu.