Nik Razboršek tokrat obstal v polfinalu Antalye

Za Nikom Razborškom je, prav tako kot za Tomom Kočevarjem Dešmanom, izvrstnih štirinajst dni. Po zmagi v Antalyi prejšnji teden je ta teden na istem prizorišču nastope na pesku končal v polfinalu, kjer je igral s sedmim nosilcem, Italijanom Dantejem Gennarom. Italijan je po dveh urah in petintridesetih minutah igre slavil s 7-6(0) 4-6 7-5.

Nik danes ni bil najbolj razpoložen za igro in je ob petih asih naredil šest dvojnih napak, v odločilnih trenutkih pa tudi nekaj neizsiljenih napak v igri, ki so mu odnesle zmago. V izenečenem drugem nizu je imel Nik pri izidu 5-4 na servis Genara zaključno žogo, ki je ni izkoristil, in Italijan je izenačil na 5-5. Nato pa je v igri Razborška sledil hud padec, Gennaro je dobil naslednjih osem od enajstih točk, od tega štiri na Nikov servis. Nik je namreč serviral za obstanek v igri pri izidu 5-6, a je začetni udarec izgubil, to pa je bil tudi edini break v tretjem nizu, ki ga je vendarle zasluženo dobil Italijan.

Nik bo s prištetimi točkami iz zadnjih dveh turnirjev na lestvici ATP, ki bo objavljena čez en teden, najvišje v karieri, okrog 440. mesta.