Tom Kočevar Dešman še drugi teden zapored polfinalist, tudi tokrat na Futuresu v Heraklionu (live stream v nedeljo od 9.00 ure)

Tom Kočevar Dešman tudi na tretjem turnirju v Heraklionu, na prvem je pred dvema tednoma končal v drugem krogu, prejšnji teden pa mu je naslov za las ušel, tesno je namreč izgubil v finalu, igra zelo dobro.

Potem, ko je v drugem krogu s 6-2 6-2 premagal Italijana Gabriela Noceja, je bil v četrtfinalu z 1-6 6-3 7-6(1) boljši od prvega nosilca turnirja, 22-letnega Monačana Lucasa Catarine, 446. igralca lestvice ATP. Po dveh urah in pol igre je odločila podaljšana igra tretjega niza, ki jo je z le eno izgubljeno točko dobil Tom. Po izgubljenem prvem nizu v katerem je Tom osvojil vsega 15 točk, od tega na svoj servis le devet, je v drugem nizu zaigral veliko bolj učinkovito, izkoristek servisa močno dvignil in na svoj servis nasprotniku oddal le sedem točk, tako da si Monačan ni priigral niti ene priložnosti za break. Tom je imel tri, dovolj pa je bilo, da je izkoristil eno in z enim breakom osvojil drugi niz. V odločilnem tretjem nizu smo do podaljšane igre videli po en break na vsaki strani, v odločilni igri pa je Tom osvojil vse svoje servise, nasprotniku pa odvzel tri in zmaga je odšla v roke našega igralca.

V polfinalu bo igral s šestim nosilcem, 21-letnim Rusom Bogdanom Bobrovim, 746. igralcem lestvice ATP. Za Bobrova je to šele druga uvrstitev v polfinale letos, prvič je bil polfinalist julija na pesku v avstrijskem Telfsu. Tomu se nasmiha prodor med najboljših 600 igralcev sveta, njegovi cilji do konca leta pa so zagotovo še višji. Spomnimo, da je bil leta 2015 že na 349. mestu.

Tekmo je bila preložena na nedeljo, ko jo boste lahko v live streamu spremljali od predvidoma 9.00 ure dalje

Preberi več