Blaž Rola izgubil v četrtfinalu Knoxvilla

Od naših najvišje uvrščenih igralcev na lestvici ATP je ta teden nastopal samo Blaž Rola, ki si je za postajo izbral ATP Challenger v ameriškem Knoxvillu. 28-letni Ptujčan, ki na lestici ATP zaseda 235. mesto je v prvem krogu v uri in dvajsetih minutah igre s 7-6(4) 6-4 ugnal dve leti mlajšega Ekvadorca Roberta Quiroza, 180. igralca sveta. Blaž je ob sicer odličnem izkoristku servisa (skupaj 77 %) in desetih doseženih asih, začetni udarec izgubil enkrat. Prvi niz se je končal brez breaka, v drugem pa je bil Blaž pri odvzemu servisa uepešen dvakrat, Ekvadorec enkrat. V seštevku točk je bil Blaž boljši z 78-63.

Težko delo se mu je obetalo v drugem krogu, ko se je udaril s prvim nosilcem, 27-letnim Američanom Tennysom Sandgrenom, 61. igralcem lestvice ATP. Opravil ga je odlično in Američaana ugnal s 6-4 6-4 ter dosegel eno vidnejših zmag v zadnjem obdobju. Blaž je dobro serviral (skupaj 74 % izkoristek), nasprotniku trikrat odvzel servis, sam ga je izgubil enkrat. V seštevku točk je bil boljši s 65-50. Srečanje je trajalo uro in trinajst minut.

V četrtfinalu je igral s 23-letnim Srbom Nikolo Milojevićem, 172. igralcem lestvice ATP. Lepe priložnosti za polfinale, ki se mu je ponudila po veliki zmagi v drugem krogu pa žal ni izkoristil, saj je Srbu moral priznati premoč. Milojević je zmagal s 6-4 6-2. Srečanje je trajalo uro in trinajst minut, odločil pa je boljši začetni udarec srbskega igralca, ki je v srečanju Blažu ponudil tri priložnosti za break, a Blaž ni izkoristil nobene, na drugi starni pa je sam izkoristil vse tri do katerih se je dokopal v tekmi. Milojević je izgubil samo štiri točke od sedemindvajsetih na zadet prvi servis. Na koncu je bil v osvojenih točkah boljši z 61-47.