Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Blaž Rola poražen v uvodnem nastopu ATP Challengerja v Charlottesvillu

bm, 31.10.2018

Blaž Rola se je po izvrstnih nastopih prejšnji teden, ko je v Las Vegasu nastopil v finalu, tokrat moral od turnirja v Charlottesvillu (75.000 $) posloviti že po uvodnem nastopu. Njegov nasprotnik je bil, v zadnjih tednih neprepričljiv, 30-letni Američan Tim Smyczek, 120. igralec lestvice ATP in 5. nosilec turnirja. Američan je namreč na zadnjih štirih srečanjih izgubil v uvodnem krogu, a je ob tem potrebno upoštevati dejstvo, da je nastopal na turnirjih serije ATP 250-1000.

V tekmi, ki je trajala uro in pol je Smyczek dosegel sedem asov, Roli pa je servis odvzel trikrat, pri čemer je imel na voljo osem break žogic. Na drugi strani je Roli break uspel le enkrat iz štirih poskusov, ob enem asu je Blaž napravil tudi štiri dvojne napake. Izkoristek drugega servisa je imel je 39 %. Smyczek je bil na koncu v osvojenih točkah boljši s 76-61.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.