Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Blaž Kavčič v četrtfinale Shenzhena; Matic Špec, Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija končali z nastopi

bm, 31.10.2018

Blaž Kavčič je tudi v drugem srečanju na turnirju v Shenzhenu (75.000 $+H) zaigral odlično in se brez težav uvrstil v četrtfinale. Tokratna žrtev razpoloženega Slovenca je bil 22-letni Francoz Johan Tatlot, ki je zbral vsega tri igre. Kavčič je po uri in dvajsetih minutah slavil s 6-1 6-2. Kavčič je nasprotniku sedemkrat odvzel servis, sam ga je izgubil dvakrat. Na koncu je bil v osvojenih točkah boljši s 64-40.

V četrtfinalu bo njegov nasprotnik 20-letni Madžar Mate Valkusz, 265. igralec lestvice ATP.

Ni pa uspel preboj v četrtfinale na Futuresu v Nonthaburiju (25.000 $) Maticu Špecu. S 6-4 6-4 ga je premagal Korejec Min-Kyu Song, prejšnji teden zmagovalec Futuresa v Ansungu.

V drugem krogu Futuresa v Heraklionu je izgubil Tom Kočevar Dešman. Z 2-6 6-3 6-3 ga je premagal 19-letni italijanski kvalifikant Samuele Ramazzotti (1827).

Že v prvem krogu se je tokrat na Futuresu (15.000 $) v Antalyi poslovil Mike Urbanija. S 6-4 7-5 ga je premagal 24-letni Avstralec Christopher O'Connell.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.