Blaž Rola izgubil finale challengerja v Las Vegasu

Blaž Rola še v tretjem letošnjem finalu na turnirjih serije ATP Challenger ostaja brez zmage. Na turnirju v Las Vegasu ga je v finalnem obračunu s 6-4 6-4 premagal 22-letni Avstralec Thanasi Kokkinakis, 192. igralec lestvice ATP. V izenačenem srečanju je Avstralec dominiral pri začetnem udarcu saj je izgubil vsega dvanajst točk na svoj servis, pri čemer je na prvi zadet servis izgubil samo dve točki, izkoristek pa je imel tako kar 94 %. Kokkinakis je Blažu zabil 13 asov, v srečanju pa mu ni ponudil niti ene priložnosti za break. Na drugi strani je Blaž
dosegel sedem asov, servis pa je izgubil dvakrat, po enkrat v vsakem nizu. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut, Kokkinakis pa je bil na koncu v osvojenih točkah boljši s 66-54. Blaž je za finale prejel 4.240 $ denarne nagrade in osvojil 48 ATP točk, s katerimi je na novi lestvici pridobil 32 mest in je uvrščen na 230. mesto.

Foto: Facebook