Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Matic Špec in Domen Gostinčar uspešna v kvalifikacijah, Veronika Erjavec in Pia Čuk v finalu kvalifikkacij v torek, Manca Pislak izgubila odločilno srečanje

bm, 29.10.2018

Domen Gostinčar v Heraklionu (15.000 $) in Matic Špec v Nonthaburiju (25.000 $) sta nastope v kvalifikacijah turnirjev serije Futures začela in končala z zmagama. Špec je v prvem krogu s 6-3 6-4 premagal Tajca Chanchai Sookton-Enga, v drugem krogu pa s 6-0 6-4 še enega domačina Yu Hsiang Chia. Gostinčar je v Heraklionui v prvem krogu s 7-6(1) 6-0 premagal Švicarja Maurusa Malgiaritto, v drugem pa s 6-3 6-3 Grka Ioannisa Papounidisa.

Na drugem turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) je Veronika Erjavec v prvem krogu kvalifikacij s 6-1 6-0 premagala Italijanko Alessandro Pezzulla, drugo tekmo pa bo odigrala v torek, ko bo finalno srečanje kvalifikacij odigrala tudi Pia Čuk.

Dve zmagi je v kvalifikacijah ITF turnirja v Barceloni (25.000 $) dosegla Manca Pislak, v zadnjem krogu kvalifikacij pa nato ni bila uspešna. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-1 premagala Španko Ares Llobera Irun, v drugem krogu s 6-1 6-2 Francozinjo Vinciane Remy, v zadnjem pa je s 4-6 6-4 3-6 izgubila z Nemko Mario Steur.

V Heraklionu (15.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Moni Potrč. V prvem krogu je s 6-2 6-3 premagala Romunko Iulio Savescu, v drugem pa je v tesnem obračunu s 6-7(3) 7-5 6-7(6) izgubila z Rusinjo Sofio Sharonovo.

V uvodnem nastopu kvalifikacij na turnirju v ameriškem Birminghamu (15.000 $) je Aljaž Kaplja s 3-6 3-6 izgubil z Avstralcem Scottom Jonesom.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.