Blaž Kavčič v soboto ob 07. uri v polfinalu ATP Challengerja v Liuzhou (live stream), v Las Vegasu polfinalist tudi Blaž Rola

Blaž Kavčič, trenutno se nahaja na 225. mestu lestvice ATP se je na challengerju v Liuzhou na Kitajskem (50.000 $+H) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 7-6(3) 2-6 6-1 premagal 19-letnega španskega kvalifikanta Alejandra Davidovicha Fokina, ki je na lestvici ATP uvrščen 43 mest za Kavčičem. Srečanje v katerem sta oba igralca po petkrat izgubila svoj začetni udarec je trajalo dve uri in sedem minut, odločilen pa je bil začetek tretjega niza, ko je Kavčič z dvema breakoma povedel s 4-0 in nato zanesljivo tekmo pripljal do zmagovitega konca. Blažev polfinalni nasprotnik bo 19-letni Srb Miomir Kecmanović. To bo njun drugi letošnji obračun. Prvega je dobil Kavčič potem, ko mu je Kecmanovič v Šanghaju srečanje v tretjem nizu predal.

Tekmo lahko od 07. ure spremljate v live streamu .

Zelo dobro pa je v četrtfinalu ATP Challengerja v Las Vegasu nastopil Blaž Rola. Igral je s 24-letnim Farncozom Matiasom Bourgom, 294. igralcem lestvice ATP in ga premagal s 6-4 7-6(1). Blažu je v prvem nizu za zmago zadostoval en break, ki ga je dosegel v tretji igri. V drugem nizu je Blaž že v prvi igri odvzel servis nasprotniku, a nato v šesti in osmi igri servis izgubil in Bourgue je povedel s 5-3. Vodstvo pa je trajalo samo eno igro, saj je v deveti igri Blaž dosegel re-break, nato pa je niz odšel v podaljšano igro. V tej je bil Blaž zanesljiv, nasprotniku je prepustil samo eno točko in tako dobil drugi niz in srečanje. V polfinalu bo igral z 29-letnim Avstralcem Johnom Patrickom Smithom, 235. igralcem lestvice ATP. Za Blaža je to letošnja četrta uvrstitev v polfinale. Dve od teh je nadgradil z nastopm v finalu, jutri pa se bo torej boril za tretji finale letos. Blaž je na lestvici ATP trenutno na 262. mestu, uvrstitev v polfinale pa mu je že prinesla napredek na 239. mesto.