Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Maja Makorič zmagovalka ITF turnirja dvojic v Budimpešti, Filip Jeff Planinšek in Tara Gorinšek izgubila četrtfinalni srečanji v Budimpešti

bm, 25.10.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti je Maja Makorič osvojila turnir dvojic. S soigralko Nino Stankovsko iz Slovaške s katero sta bili drugi nosilki turnirja dvojic sta v polfinalu s 6-4 6-3 premagali tretje postavljeni Madžarki Luco Janosi in Anastasio Petrovo, v finalu pa sta bili s 7-5 5-7 10-6 boljši od 1. nosilk, Madžark Fanni Gecsek in Anamarisse Kiare Toth.

V konkurenci posameznikov sta se Filip Jeff Planinšek in Tara Gorinšek uvrstila v četrtfinale, tu pa sta z nastopi končala.

Filip Jeff je v drugem krogu s 6-4 6-4 premagal Madžara Petra Fajto (538), v četrtfinalu pa je s 4-6 1-6 izgubil z domačinom, šestim nosilcem, Szomborjem Velczom. Tara je bila v drugem krogu z 1-6 6-4 7-6(5) boljša od četrte nosilke, Slovakinje Nine Stankovske (302), v četrtfinalu pa je z 2-6 1-6 izgubila s šesto nosilko Luco Janosi.

Pri fantih sta v drugem krogu izpadla Miha Velički in Jan Kupčič.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let na Cipru je Ella Hojnik v drugem krogu z 2-6 1-6 izgubila z Ukrajinko Dario Yesypchuk, 7. nosilko turnirja.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.