Mike Urbanija zmagal v Antalyi, Kaja Juvan na Sardiniji, Pia Lovrič v polfinale turnirja dvojic na Tajskem, dvojice uspešne tudi na Sardiniji

Mike Urbanija je zmagal v uvodnem srečanju na Futuresu v Antalyi (15.000 $). S 7-6(3) 7-5 je premagal Romuna Vasila Antonesca (796). Imel je odličen izkoristek prvega servisa, kar 81 %, pri čemer je dosegel tudi sedem asov. V tekmi, ki je trajala nekaj manj kot dve uri je bil v seštevku točk boljši z 82-71. Njegov naslednji nasprotnik bo 3. nosilec, Španec Jordi Samper Montana, 330. igralec lestvice ATP.

Na ITF turnirju na Sardiniji (25.000 $) se je v drugem krogu Nini Potočnik in Veroniki Erjavec pridružila Kaja Juvan. Druga nosilka turnirja je v prvem krogu s 7-5 6-4 po uri in pol igre premagala Italijanko, 23-letno Camillo Rosatello, 406. igralko lestvice WTA. V konkurenci dvojic sta bili na istem turnirju uspešni Nina Potočnik in Pia Čuk. Obe sta s svojima soigralkama v prvem krogu zmagali in se uvrstili v četrtfinale.

Ni pa to uspelo Veroniki Erjavec, ki je nastopala z Nefiso Berberović iz BiH. Tekmo drugega kroga sta namreč izgubili.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Tajskem sta Pia Lovrič in soigralka Milico Bojić iz Bih izgubili v polfinalu. V četrtfinalu sta s 6-3 6-1 premagali domačinki Natthanicho Kinnarre in Lundo Kumhom, nato pa po zdravstvenih težavah Pijine soigralke s 6-0 3-6 7-10 izgubili s Kazahstankama Dariyo Detkovskayo in Yelizaveto Karlovo.