Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Kaja Juvan iz Buenos Airesa na Sardinijo, kjer so ta teden tudi Pia Čuk, Veronika Erjavec in Nina Potočnik

bm, 22.10.2018

Dvakratna mladinska olimpijska prvakinja Kaja Juvan se je s slovensko olimpijsko odpravo v soboto iz Argentine vrnila v domovino. Na letališču Brnik jo je pozdravil in ji za izvrstna dosežka čestital tudi predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger.

Kaja bo dobro formo poskušala izkoristiti na Sardiniji, kjer bo v Santa Margheriti Di Puli nastopila na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Na turnirju je druga nosilka, v prvem krogu pa bo njena nasprotnica Italijanka Camilla Rosatello, 406. igralka lestvice WTA.

Na Sardiniji je ta teden prava mala slovenska odprava saj sta s kvalifikacijami že uspešno opravili Veronika Erjavec in Pia Čuk, v glavnem turnirju pa bo nastopila še Nina Potočnik.

Erjavčeva je v kvalifikacijah najprej s 6-1 6-3 premagala Argentinko Sofio Luini, za uvrstitev v glavni turnir pa s 6-3 6-2 še Hrvatico Leo Boškovič. Slednji se je tako oddolžila za dva letošnja poraza, katera ji je Boškovićeva zadala v dveh polfinalih ITF turnirjev v Prokuplju. Čukova je najprej s 6-0 6-0 premagala Jerricko Boone, v finalu kvalifikacij pa s 7-6(5) 6-4 še Italijanko Martno Colmegna, drugo nosilko kvalifikacijskega turnirja.

Foto: Aleš Fevžar

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.