Manca Pislak osvojila dva naslova na turnirju ITF v Cantanhedeju

Izvrstna tedna sta za 21-letno Ljubljačanko Manco Pislak, ki se iz Portugalske vrača s četrfinalom in dvema zmagama na turnirjih ITF.

Manca je na Portugalsko, potem, ko je v letošnji sezoni zaradi dolge odsotnosti izpadla iz lestvice WTA, odpotovala z mešanimi občutki, a zavedajoč se, da je po vrnitvi na igrišča trdo delala in da se njena forma vzpenja. To je potrdila že na prvem turnirju v Obidosu (25.000 $), kjer se je z dvema kvalifikacijskima zmagama in dvema zmagama v glavnem turnirju uvrstila v četrtfinale, dobro igro pa je samo še stopnjevala v Cantanhedeju (15.000 $), kjer je na koncu dvakrat slavila, tako med posameznicami, kot v konkurenci dvojic.

V današnjem posamičnem finalu je s 6-2 6-1 po dobri uri igre premagala obetavno 16-letno Francozinjo Carole Monnet, 1039. igralko lestvice WTA in trenutno 110. mladinko sveta. Pislakova je nasprotnici petkrat odvzela servis, sama ga ni izgubila, v osvojenih točkah pa je bila na koncu prepričljivo boljša s 60-34. Za drugi posamični naslov v karieri na turnirjih ITF je zmagala še desetič v zadnjih dvanajstih srečanjih.

Že včeraj je drugi naslov na turnirjih ITF osvojila tudi v konkurenci dvojic. S soigralko, Nemko Katharino Hering sta v finalu premagali prvi nosilki, Portugalko Francisco Jorge in Britanko Anno Popescu, ki sta pred tem v polfinalu s 4-6 6-4 12-10 premagali našo Kristino Novak in njeno soigralko, Rusinjo Victorio Mikhaylovo.

V izenačenem finalnem obračunu dvojic sta slavili Pislakova in Heringova, ki sta bili boljši s 6-4 2-6 10-8.

Pislakova se bo tako po daljši odsotnosti v ponedeljek ponovno vrnila na lestvico WTA, kjer bo, še brez dodanih točk osvojenih na zadnjem turnirju, uvrščena okrog 900. mesta.