Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Manca Pislak in Nastja Kolar finalistki ITF turnirjev v Egiptu in na Portugalskem, Pislakova že osvojila turnir dvojic

bm, 21.10.2018

Nastja Kolar, trenutno 362. igralka lestvice WTA in prva nosilka ITF turnirja v Sharm El Sheikhu (15.000 $) se je zanesljivo uvrstila v nedeljski finale. V današnjem polfinalu je s 6-3 6-3 po uri in četrt igre premagala 22-letno Rusinjo Ekaterino Makarovo in se bo še četrtič letos borila za zmago na turnirju. V vseh treh dosedanjih letošnjih finalnih nastopih je bila uspešna in je turnirje tudi osvojila, enega v Manami v Bahreinu, dva pa prav v Sharm El Sheikhu. V finalu bo njena nasprotnica 18-letna Rusinja Anastasia Sukhotina, 833. igralka sveta, ki je turnir v Sharm El Sheikhu osvojila pred štirinajstimi dnevi, prejšnji teden pa je bila četrfinalistka. Na zadnjih dvanajstih srečanjih je zmagala enajstkrat.

Zgodbo o uspehu pa na turnirju ITF v portugalskem Cantanhedeju piše tudi Ljubljančanka Manca Pislak. Tudi ona se je, za razliko od Kolarjeve zaenkrat še kot nerangirana igralka, namreč uvrstila v finale turnirja z nagradnim skladom 15.000 $ in to tako med posameznicami kot tudi v konkurenci dvojic. V polfinalu je dosegla deveto zmago na zadnjih desetih tekmah s tem, ko je s 4-6 6-2 6-3 premagala 17-letno Španko Gemmo Lairon Navarro (1227). Srečanje je trajalo dve uri, Pislakova pa je bila v osvojenih točkah boljša z 91-73. Finalno nasprotnico še čaka.

Danes je morala na igrišče še enkrat in sicer je po odmoru nastopila v finalu konkurence dvojic, kjer igra v paru z Nemko Katharino Hering. Njuni finalni nasprotnici sta bili prvi nosilki, Portugalka Francisca Jorge in Britanka Anna Popescu, ki sta v polfinalu s 4-6 6-4 12-10 premagali našo Kristino Novak in njeno soigralko, Rusinjo Victorio Mikhaylovo.

V izenačenem obračunu sta slavili Pislakova in Heringova, ki sta bili boljši s 6-4 2-6 10-8. Za Manco je to drugi naslov na turnirjih ITF v karieri v konkurenci dvojic. Prvega je osvojila leta 2016 v Banja Luki. Za drugi naslov se bo borila v nedeljo tudi v konkurenci posameznic, ko bo njena nasprotnica 16-letna Francozinja, Carole Monnet, ki je v četrtfinalu izločila Kristino Novak.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.