Kaja Juvan finalistka posamezno in med dvojicami na Mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu, prvi poraz doživela v mešanih dvojicah

Kaja Juvan nadaljuje imeniten niz zmag na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu in se je po dvojicah uvrstila tudi v finale posamičnega turnirja. V polfinalu je gladko opravila še s 5. nosilko, Kitajko Xinyu Wang, trenutno 5. mladinko sveta. Juvanova je bila prepričljivo boljša in je zmagala s 6-0 7-5.

V finalu bo v boju za zlato mladinsko olimpijsko medaljo njena nasprotnica osma nosilka, Francozinja Clara Burel.

Kaja je danes nastopila še v četrtfinalu mešanih dvojic, kjer je s srbskim soigralcem Markom Miladinovičem igrala proti finalni nasprotnici med posameznicami Francozinji Clari Burel in njenemu soigralcu, prav tako Francozu Hugu Gastonu.V izjemno napetem srečanju , ki se je končalo v odločilnem tie-break nizu sta bila srečnejša Francoza, ki sta slavila z 2-6 7-5 11-9.

Francoska dvojica je po dobljenem prvem nizu tudi v drugem povedla s 5-2 in imela zaključno žogico za zmago, ki pa je nista izkoristila in videli smo neverjeten povratek Juvanove in Miladinovića, ki sta dobiula pet iger zapored in drugi niz s 7-5. V podaljšani igri sta bila ves čas v prenosti Juvanova in Miladinović, ki sta si tudi priigrala zaključni žogi za zmago saj sta povedla z 9-7. V razburljivi končnici sta bila bolj zbrana Burelova in Gaston, ki sta dobila zadnje štiri točke v srečanju, s tem pa tudi niz in srečanje.

Kaja Juvan bo zdaj naskakovala zlato medaljo v konkurenci posameznic, kjer bo njena nasprotnica prav Burelova in v konkurenci ženskih dvojic, kjer igra v paru s Poljakinjo Igo Swiatek. Glede na zadnje Kajine predstave je zagotovo v obeh tekmah favoritinja za zmago.