Manca Pislak izgubila v četrtfinalu Obidosa, Matic Špec izgubil v polfinalu Futuresa na Tajskem, konec tudi za Nastjo Kolar in Mika Urbanijo

Ljubljančanka Manca Pislak se je na ITF turnirju v portugalskem Obidosu (25.000 $) s četrto zaporedno zmago, dve je dosegla v kvalifikacijah, uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je po vsega 48 minutah igre s 6-2 6-1 premagala nemško povabljenko 18-letno Franzisko Sziedat. Njena četrtfinalna nasprotnica je bila druga nosilka, 23-letna Čehinja Tereza Martincova, 237. igralka lestvice WTA. Čehinja je bila prepričljivo boljša in je slavila s 6-0 6-1.

Matic Špec se je na Futuresu (15.000 $) v Hua Hinu uvrstil v polfinale. Nanizal je še peto zaporedno zmago in bo prvič v karieri nastopil v polfinalu turnirja serije Futures. V četrtfinalu je v tesnem obračunu po treh urah in pol igre s 6-4 6-7(1) 7-6 (5) premagal tretjega nosilca, 23-letnega vrstnika iz Japonske, Takashija Saita, 581. igralca lestvice ATP.

Japonec je v tretjem nizu z breakom vodil s 4-2, pri izidu 5-4 pa je serviral za zmago. Špec je prednost izničil in v deseti z re-breakom igri izenačil na 5-5, v podaljšani igri pa z enim mini breakom odločil srečanje.

V polfinalu je Špec igral z 19-letnim Novozelandcem Ajeetom Raijem, 1034. igralcem lestvice ATP in izgubil s 3-6 3-6.

Na Futuresu v Antalyi (15.000 $) je v drugem krogu Mike Urbanija s 4-6 5-7 izgubil s 3. nosilcem, 23-letnim Ergentincem Juaonom Pablom Pazom, 576. igralcem lestvice ATP.

V Lagosu pa je bila v četrtfinalu neupešna Nastja Kolar . 24-letno Celjanko je s 6-2 6-3 premagala 21-letna Indijka Riya Bhatia, 716. igralka lestvice WTA.