Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Katarina Srebotnik izgubila polfinale dvojic v Linzu; Karolina Pliskova v Tianjinu premočna za Polono Hercog, v dvojicah Dalila Jakupović izpadla v Hong Kongu

bm, 10.10.2018

Na WTA turnirju dvojic v Linzu je Katarina Srebotnik nastope končala v polfinalu. V četrtfinalu je s soigralko Lyudmylo Kichenok igrala z Nemko Nicolo Geuer in Slovakinjo Chantal Skamlovo in zmagala s 6-3 7-6(2) ter se uvrstila v polfinale. Tu sta bili njuni nasprotnici tretji nosilki, Belgijka Kirsten Flipkens in Švedinja Johanno Larsson. Švedsko-belgijska naveza je bila boljša in je slavila s 6-2 6-2.

Na ženskem WTA turnirju v kitajskem Tianjinu je Polona Hercog izgubila tekmo drugega kroga. Njena nasprotnica je bila prva nosilka in trenutno sedma igralka sveta, Čehinja Karolina Pliskova. Čehinja je za zmago s 6-1 6-2 potrebovala samo petdeset minut, ob izvrstnem izkoristku servisa (76 %) je Hercogovi začetni udarec odvzela štirikrat, sama pa ga ni izgubila. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 54-28.

V Hong Kongu je v prvem krogu WTA turnirja dvojic uspešno nastopila Dalila Jakupović. Tokrat igra v paru s Čehinjo Renato Voracovo, njuni nasprotnici pa sta bili Japonka Nao Hibino in Gruzijka Oksana Kalashnikova. Jakupovićeva in Voracova sta zmagali s 6-3 2-6 10-7. V četrtfinalu dvojic sta ju premagali Avstralka Anastasia Rodionova in Ukrajinka Nadia Kichenok, ki sta bili boljši s 7-6(3) 6-1.

.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.