Matic Špec, Mike Urbanija, Nastja Kolar in Manca Pislak v drugi krog turnirjev ITF, poraz Anje Gal

Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah turnirjev ITF so naši predstavniki začeli nastope v glavnih žrebih. Matic Špec je bil uspešen v prvem krogu Hua Hina na Tajskem, kjer je s 6-1 5-7 6-3 premagal Japonca Soichira Moritanija.

Z zmago je začel nastope na Futuresu v Antalyi Mike Urbanija, ki je v uvodnem nastopu s 6-2 7-6(1) premagal Čeha Tomasa Jirouseka.

Nastja Kolar je na turnirju v Lagosu (25.000 $) v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala Američanko Adesuwa Osabuohien, kvalifikantka Manca Pislak pa je bila na turnirju v Obidosu (25.000 $) s 6-4 7-5 boljša od 8. nosilke, 18-letne Belorusinje Yiliye Hatouka, ki je v zadnjih desetih srečanjih zabeležiula devet zmag in osvojila turnir v Almatyu (25.000 $). Pislakova je v drugem nizu zaostajala z 2-5, rešila tudi eno zaključno žogico nasprotnice za drugi niz, a nato osvojila pet iger zapored in se zasluženo veselila zmage.

Ni pa uspel preboj v drugi krog Anji Gal v Antalyi. S 6-7(5) 6-4 6-3 jo je premagala 7. nosilka, Belgijka Eliessa Vanlangendonck.