Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Polona Hercog in Dalila Jakupović na Kitajskem in v Hong Kongu, Tom Kočevar Dešman izpadel v kvalifikacijah Barcelone

bm, 7.10.2018

Začeli so se turnirji prihodnjega tedna, na katerih bomo spremljali nastope naših igralcev in igralk.

Na WTA turnirju v kitajskem Tianjinu (750.000 $) bo nastopila Polona Hercog. V prvem krogu se bo pomerila s Španko Laro Urruabarrena, 73. igralko lestvice WTA, ki že nekaj mesecev išče pravo formo, a se nikakor ne izvije iz krize. Na zadnjih dvanajstih turnirjih je zabeležila tri zmage in doživela kar devet porazov.

Na WTA turnirju v Hong Kongu (750.000 $) bo nastopila Dalila Jakupović. V prvem krogu se bo pomerila s srečno poraženko, 23-letno Bolgarko Vintoriyo Tomovo, 162. igralko lestvice WTA.

Tom Kočevar Dešman je že končal nastope v kvalifikacijah ATP Challengerja v Barceloni (43.000 €+H), kjer je v prvem krogu igral s Špancem Jaumom Pla Malfeitom, 525. igralcem lestvice ATP in izgubil s 6-4 4-6 2-6.

Zajetna bo ta teden tudi udeležba slovenskih igralcev in igralk na turnirjih ITF. Uspešno so nastope v kvalifikacijah začeli Manca Pislak v Obidosu na Portugalskem (25.000 $) Veronika Erjavec in Pia Čuk v španski Ribi (25.000 $) ter Matic Špec na futuresu v Hua Hinu na Kitajskem.

Na prvi kvalifikacijski nastop še čakajo Žaklin Bokan v Monastiru (15.000 $) ter Tina Cvetkovič in Anja Gal v Antalyi (15.000 $).

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.