Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Konec slovenskih nastopov na turnirjih ITF, v Pekingu izgubila tudi Andreja Klepač

5.10.2018

Nastja Kolar je izgubila četrtfinalno srečanje na ITF turnirju v Lagosu (25.000 $). Potem, ko je v drugem krogu s 6-2 6-1 premagala 19-letno Nizozemko Merel Hoedt (750), je v četrtfinalu morala premoč priznati 1. nosilki, 27-letni Švicarki Conny Perrin, 144. igralki lestvice WTA. Perrinova je bila boljša s 6-4 6-2.

BNolje je šlo Kolarjevi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralko iz ZDA Alexandro Riley uvrstili v polfinale, tu pa z 1-6 4-6 izgubili z Bolgarko Julio Terzysko in Slovakinjo Terezo Mihalikovo.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Baru se je v četrtfinalu poslovil Rok Komac . S 6-4 6-4 ga je premagal šesti nosilec, Madžar Ivan Noel Hornung.

V drugem krogu je na Futuresu v Sharm El Sheikhu izgubil Anže Arh. S 6-1 6-2 ga je premagal drugi nosilec, Španec David Perez Sanz (366).

V igri je tako ostala samo Andreja Klepač, ki se je na ženskem WTA turnirju v Pekingu (8,3 mio $) s soigralko, Španko Mario Jose Martinez Sanchez uvrstila v četrtfinale konkurence dvojic. Tu pa sta tudi oni danes končali z nastopi. Igrali sta z drugima nosilkama, Čehinjo Andreo Sestini Hlavackovo in Barboro Strycovo in izgubili 3-6 0-6.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.