Kaja Juvan druga na mladinskem ITF Mastersu v Chengduju

Kaja JUVAN je osvojila končno drugo mesto na mladinskem ITF Mastersu v Chengduju na Kitajskem. Gre za še en izjemen uspeh naše mlade igralke, ki poleg zmage na mladinskem Orange Bowlu, naslova Evropske mladinske prvakinje, zmage na turnirju dvojic v Wimbledonu predstavlja še enega izmed vrhuncev njene z uspehi bogate mladinske kariere.

Slavje v Chengduju ji je preprečila Marta KOSTYUK, leto dni mlajša Ukrajinka, trenutno tretja mladinka sveta, ki je bila v petem medsebojnem obračunu še četrtič boljša. Tokrat je zmagala s 6-4 6-3 po 56 minutah igre. Spremljali smo odličen mladinski tenis z posameznimi vrhunskimi potezami obeh igralk, ki ju lahko v naslednjih letih pričakujemo tudi med najboljšimi članicami na svetu.

Juvanova je srečanje odlično začela in z dvema breakoma povedla s 4-1, nato pa je pri izidu 4-2 Kostyukova začela svoj povratek, dobila štiri igre zapored in prvi niz s 6-4. Tudi v drugem nizu je Kaja z nekaj izvrstnimi izmenjavami in navdušujočimi zaključki točk povedla z 2-1, a se je tudi v drugem nizu zgodba ponovila, Ukrajinka je dobila štiri zaporedne igre za vodstvo s 5-2, in ko je po naslednji igri dobila priložnost za zmago je to izkoristila in tudi s pomočjo edinega asa na srečanju dobila deveto igro in s tem niz ter srečanje. Druga zmaga v obdobju treh dni pa ji je prinesla tudi prvi naslov zmagovalke mladinskega mastersa.

"Na začetku sem se počutila precej dobro," se je na potek srečanja ozrla Juvanova in nadaljevala:" Toda potem je nekaj preskločilo v moji glavi, počutila sem se zelo utrujeno od dogodkov in tekem celega tedna in menim, da psihično nisem bila tako močna kot sem želela, zaradi česar je šlo nato vse navzdol."

Kostyukova se bo na mladinski teniški lestvici povzpela na 2. mesto, do konca leta pa nastopila še na dveh močnih turnirjih in poskušala s prvega mesta izriniti Osuigwe.

Kaji, ki se počasi poslavlja od mladinske konkurence čestitamo za še en vrhunski dosežek!