Blaž Kavčič četrtfinalist v Suzhou, Dalila Jakupović končala z nastopi v Liuzhou

Blaž KAVČIČ je ekspresno končal tekmo drugega kroga na ATP Challengerju v Suzhou na Kitajskem. V vsega 57 minutah je s 6-0 6-2 odpravil domačega povabljenca, 23-letnega Xin GAA (617). Nasprotnik je bil v dvoboju popolnoma nemočen saj je osvojil vsega 25 točk, Kavčič pa je odlično serviral in na svoj začetni udarcel nasprotniku oddal le šest točk. V četrtfinalu bo igral z 10 let mlajšim, 20-letnim Poljakom Hubertom HURKACZOM (365).

Nastope pa je med posameznicami v kitajskem Liuzhou (60.000 $) končala Dalila JAKUPOVIĆ. V drugem krogu se je sicer enakovredno borila s 3. nosilko turnirja, 23-letno Kitajko Lin ZHU, 104. igralko lestvice WTA. Izenačeno srečanje je trajalo dve uri in četrt, ob štirih breakih, ki sta jih dosegli obe igralki je bila odločila podaljšana igra tretjega niza, v kateri je bila uspešnejša kitajska igralka. Ta je zmagala s 6-3 4-6 7-6(3). Jakupovićeva v igri ostaja v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Indije Ankito RAINA uvrstila v četrtfinale.