Blaž Kavčič, Dalila Jakupovič in Mike Urbanija v drugi krog, poraz Nine Potočnik in Tadeje Majerič

Blaž KAVČIČ, ta teden je 107. igralec sveta, je odigral srečanje 1. kroga na ATP Challengerju v kitajskem Suzhou. Njegov nasprotnik je bil 27-letni Indijec N. SRIRAM BALAJI, 352. igralec lestvice ATP. Kavčič je zmagal s 6-2 6-4.

Na Futuresu v Antalyi je poo uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja Mike URBANIJA s 6-2 3-6 7-5 premagal Bolgara Gabriela DONEVA.

Na Kitajskem je še drugi teden Dalila JAKUPOVIĆ. Na turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ je v prvem krogu s 6-3 6-0 premagala 18-letno domačo povabljenko Siqi CAO (NR).

Ni pa bila v drugem krogu kvalifikacij uspešna Nina POTOČNIK na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $), kjer je še tretji teden v boju za zmago tudi Polona HERCOG. Potočnikova, 2. nosilka kvalifikacijskega turnirja, je v tesnem obračunu s 6-3 3-6 6-7(5) izgubila s 25-letno Italijanko Martino SPIGARELLI (690).

Tadeja MAJERIČ je nastopila v Carigradu in po izgubljenem prvem nizu z 1-6 predala srečanje Romunki Raluci SERBAN (339).