Polona Hercog finalistka ITF turnirja v St. Margheriti Di Puli

Polona HERCOG se je v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) uvrstila v finale.

V drugem krogu je s 6-0 6-3 premagala Hrvatico Teno LUKAS (345), v četrtfinalu pa je hitro opravila še z 18-letno kvalifikantko Amino ANSHBA. Hercogova je za zmago potrebovala uro in pol, nasporotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila le enkrat. O premoči Hercogove priča tudi končno razmerje osvojenih točk 66-43.

V polfinalu je igrala z Rusinjo Valentyno IVAKHNENKO, s katero sta se pomerili prejšnji teden v finalu turnirja v St. Margheriti, Hercogova pa ji je prepustila vsega eno igro. Tokrat je bila Rusinja nekoliko uspešnejša a od končnega uspeha je bila tudi v današnjem polfinalu zelo daleč. Hercogova je slavila z rezultatom 6-4 6-3, za zmagfo pa je potrebovala uro in trinajst minut. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila dvakrat, v številu osvojenih točk pa je bila prepričljivo boljša s 55-36. V nedeljskem finalu bo igrala s 4. nosilko, 20-letno Mehičanko Renato ZARAZUA, 256. igralko sveta. Mehičanka v karieri še ni stala na zmagovalni stopnički turnirjev ITF, Hercogova pa bo naskakovala svoj šestnajsti naslov. Zadnjega je osvojila prav pretekli teden na istem prizorišču.