Polona Hercog osvojila še četrti ITF turnir letos, Nastja Kolar izgubila finale

Polona HERCOG je v Santa Margheriti Di Puli v Italiji osvojila svoj četrti ITF turnir letos. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ je zmagala še štirinajstič na zadnjih šestnajstih tekmah, z vso konkurenco pa je opravila zelo suvereno. Za finalno zmago s 6-0 6-1 nad Rusinjo Valentyno IVAKHNENKO je potrebovala vsega 53 minut.

Hercogova kot najboljša Slovenka trenutno zaseda 123. mesto na lestvici WTA, naslov v Italiji pa je bil že njen 14. v karieri na turnirjih ITF, dva je sovojila tudi na WTA touru.

Hercogova je v Santa Margeheriti Di puli prijavljena tudi prihodnji teden.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) je morala Nastja KOLAR (532) v finalu priznati premoč 19-letni Slovakinji Terezi MIHALIKOVI, ki je bila boljša s 6-2 6-4. Mihalikova je trenutno508. igralka lestvice WTA, leta 2015 pa je bila ena najboljši mladink, najvišje uvrščena na 4. mesto svetovne mladinske teniške lestvice. Za Kolarjevo je to drugi finale v zadnjem mesecu, pred štirimi tedni je bila finalistka tudi na ITF turnirju v Pragi. Na zadnjih osemnajstih srečanjih je zabeležila 14 zmag in 4 poraze. Kolarjeva bo v Sharm El Sheikhu nastopila tudi prihodnji teden.