Kaja Juvan klonila v polfinalu Sharm El Sheikha, Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija, Anže Arh in David Goršič dobro začeli kvalifikacije

Kaja JUVAN je izgubila polfinalno srečanje na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Sharm El Sheikhu. V polfinalu jo je s 3-6 6-0 6-3 premagala 1. nosilka, 22-letna Pei-Chi LEE iz Kitajskega Tajpeha , 477. igralka lestvice WTA, ki pa je v odlični formi, saj je v Sharm El Sheikhu nastopila na treh turnirjih zapored, pri čemer je na prvem zmagala, na drugem je izgubila v finalu, tudi na tretjem pa je najmanj finalistka.

Za Kajo je bil to prvi turnir po pripravljalnem obdobju, na članskem ITF turnirju pa je nazadnje nastopila junija v Mariboru, kjer je turnir osvojila. Ta maesec jo čaka nastop na mastersu najboljših mladink v Chenduju od 23. do 29. oktobra.

Uspešno so začeli kvalifikacije naši fantje na mednarodnih turnirjih. Tom KOČEVAR DEŠMAN je v Val Gardeni, kjer igra v kvalifikacijah 64.000 € vrednega ATP Challengerja. V prvem krogu je s 4-6 7-6(2) 7-6(4) premagal Francoza Huga GRANIERA. Slednji je v tretjem nizu z breakom vodil s 3-0, a se je Tom pobral in na koncu zasluženo slavil. Imel je odličen izkoristek prvega servisa, saj je osvojil kar 84 % možnih točk.

V turški Antalyi sta Mike URBANIJA in David GORŠIČ. Oba sta nastope v kvalifikacijah Futuresa začela z zmago. Urbanija je s 6-2 6-1 premagal Latvijca Arturja KULIBABO, Goršič je s 6-3 7-5 izločil Finca Mikko ROUVALA.

Na Futuresu v Hammametu je dobro začel Anže ARH, ki je v prvem krogu s 6-0 6-3 premagal Čeha Daniela RABASA, izgubil pa je Domen GOSTINČAR, katerega je s 6-4 7-6(6) izločil Alžirec Nazim MAKHLOUF. Na WTA turnirju v Tianjinu na Kitajskem je v prvem krogu kvalifikacij izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Z 2-6 7-6(4) 6-3 jo je premagala Kitajka Hanyu GUO (331).