Na Lošinju fantje uspešnejši od deklet, Potočnikova in Erjavčeva začeli z zmagama v Brnu in Hammametu

Začeli so se članski in mladinski turnirji tega tedna. Najštevilčnejša je zasedba mladink in mladincev na turnirju ITF 4. ranga na Lošinju. Pri fantih so bili v kvalifikacijah uspešni Tom AŠIČ KOVAČ in Mark MESARIČ in Tim TEKAVEC. Začele so se tudi že tekme glavnega turnirja. V prvem krogu je Tin KRSTULOVIČ s 7-6(4) 6-3 premagal Hrvata Patrika STEPANIĆA, Matic PODLIPNIK je bil s 6-3 7-5 boljši od Jaroslava SMEDEKA, Tom AŠIČ KOVAČ je s 6-1 6-3 premagal Avstrijca Filipa MISOLICA, Miha VELIČKI je z 1-6 6-3 6-1 izločil Luko DJURDJEVIĆA iz BiH, Tim TEKAVEC pa s 7-6(6) 6-1 Italijana Leonarda CHIARO. Mark MESARIČ v prvem krogu glavnega turnirja še ni nastopil.

Pri dekletih se nobeni igralki ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije, v finalnih obračunih so izgubile Lian BENEDEJČIČ, Marija VIČIČ in Metka KOMAC. V prvem krogu glavnega turnirja je Anja GAL z 2-6 6-2 6-1 premagala Slovakinjo Stello KOVACICOVO, Pia LOVRIČ je izgubila s prvo nosilko in zmagovalko Mostarja , Švedinjo Melis YASER. Izgubile so tudi Tina CVETKOVIČ, Maja MAKORIČ, Sheila GLAVAŠ, Nika ZUPANČIČ in Živa FALKNER.

Na članskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) je Veronika ERJAVEC v prvem krogu glavnega turnirja s 6-4 6-0 premagala kvalifikantko Emilio DEJONCKHEERE iz Belgije, Nina POTOČNIK je na enako vrednem turnirju v Brnu v prvem krogu s 6-3 6-3 premagala češko kvalifikantko Hano PEKTOROVO, Nina KOLAR pa je na turnirju v Shymkentu (15.000 $) izgibila z Rusinjo Anastasio VESELOVO z 2-6 0-6.