Leontina Stojanović in Mak Mikovič edina slovenska četrtfinalista na TE 12 v Kopru

Na turnirju Tennis Europe do 12 let, ki poteka v Kopru sta se v četrtfinale uvrstila Leontina STOJANOVIĆ pri deklicah in Mak MIKOVIČ pri dečkih.

Lepo zmago je zabeležila Stojanovićeva, ki je s 7-5 6-2 premagala najboljšo hrvaško igralko v tej starostni kategoriji Teno RAJKI. Ta je v drugem krogu z 1-6 7-6(4) in 6-4 premagala našo 1. igralko do 12 let Elo Nalo MILIĆ. V tretjem krogu so izgubile Ana LANIŠEK, Anamari ŽNUDERL in Ula JAMAR.

Pri dečkih je z uvrstitvijo v četrtfinale prijetno presenetil Mak MIKOVIČ, ki je tudi edini slovenski četrtfinalist med dečki. V tretjem krogu je s 6-2 6-3 premagal Italijana Rubena BALLERINIJA. V tretjem krogu so izgubili prvi trije igralci slovesnke lestvice do 12 let Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Jani RETELJ, poleg njih pa tudi Mark Iztok LUNDER, sicer peti igralec lestvice TS do 12 let.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila Jaka GOLOB in Jani RETELJ, pri deklicah pa so četrtfinalistke Rina GOREŠLJ in Anamari ŽNUDERL ter Ula JAMAR in Eva MULLER UHAN.