Veronika Erjavec v glavni turnir na Madžarskem, Blaž Rola in Polona Hercog na delu danes, Nastja Kolar v drugi krog Prage, mladinci v Mostarju

Tako kot v Kopru tudi drugod po Evropi ta teden turnirske urnike kroji vreme zato bo Blaž ROLA tekmo prvega kroga na ATP Challengerju v Banja Luki odigral šele danes okrog 13. ure, a tokrat na igrišču št. 5, tako da njegovega srečanja ne bo mogoče spremljati v live streamu.

Tekmo prvega kroga bo danes v Biarritzu v Franciji odigrala tudi Polona HERCOG.

Je pa prvi nastop na ITF turnirju v Pragi (15.000 $) že opravila Nastja KOLAR in to uspešno. S 6-1 6-4 je premagala Rusinjo Yulio KULIKOVO.

Uspešno je kvalifikacije na ITF turnirju v Szekesfehervarju (15.000 $) zaključila Veronika ERJAVEC , ki se je z zmago 6-2 6-0 nad Madžarko Csillo FODOR uvrstila v glavni turnir.

Mladinci so nastope v glavnem žrebu mladinskega turnirja ITF 5. ranga v Mostarju začeli z delnim uspehom. V prvem krogu je Metka KOMAC s 6-0 6-3 premagala 7. nosilko, Rusinjo Victorio BORODULINO, Ema HORVAT pa je s 7-5 6-1 premagala vztrajno Rusinjo Sofio Madino, ki je izgubila še 14 srečanje zapored. Z zmago je nastope začel tudi Tin KRSTULOVIČ, ki je v prvem krogu s 6-2 6-1 izločil 4. nosilca, Slovaka Davida CIERNYA.

Uvodni tekmi glavnega turnirja sta izgubila Miha VELIČKI in Mark MESARIČ. Na nastop v 1. krogu še čakajo Maj TOMAC, Nick CMAGER, Anja TRBEŽNIK in kvalifikantje Filip Jeff PLANINŠEK, Lian BENEDEJČIČ in Noka JURIČ.