Nika Radišič v Pančevu osvojila prvi turnir ITF 2. ranga

Nika RADIŠIČje z zmago med posameznicami in finalom med dvojicami končala turnir ITF 2. ranga v Pančevu.

V finalu turnirja posameznic je s 6-2 4-6 6-3 premagala nepostavljeno Italijanko, 14-letno Melanio DELAI, 234. igralko lestvice ITF, ki je pred 14. dnevi osvojila turnir 4. ranga v Kranju.

Za 17-letno Niko je to prva zmaga na turnirjih ITF 2. ranga in s tem največji uspeh v karieri, čeprav je letos že bila finalistka ITF turnirjev 1. in 2. ranga. Zmaga ji je prinesla 100 točk za lestvico ITF, zmaga v dvojicah pa še dodatnih 25 točk, tako da jo bomo na novi mladinski svetovni teniški lestvici čez 14 dni našli okrog 40. mesta.

Letošnjo sezono je začela na 202. mestu s polfinalom na turnirju 4. ranga v Beogradu, po nekaj slabših nastopih na turnirjih 1. in 2. ranga je bila ponovno polfinalistka na turnirju 2. ranga v Amsttetnu, sledil je polfinale na enako močnem turnirju v poljskem Bytomu, pa prvi finale letos na turnirju 2. ranga v Plznu, še en finale na turnirju 2. ranga v Welsu in končno zmaga v Pančevu. Na skupaj 16 odigranih turnirjih je odigrala 42 tekem in zabeležila 27 zmag ter 15 porazov.

Na turnirjih ITF je začela nastopati leta 2014, ko je odigrala 2 turnirja, sezono pa končala na 1225. mestu, v letu 2015 je odigrala 14 turnirjev in bila ob koncu leta na 450. mestu, leta 2016 je nastopila na 15 turnirjih, ob koncu leta pa je zasedla 238. mesto.

Na lestvici ITF je za Kajo Juvan trenutno druga Slovenka, ta teden pa bo tako kot Kristina NOVAK nastopila še na turnirju 2. ranga v Novem Sadu, kjer bo 2. nosilka.