Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Slovenski četverček nosilk v četrtfinalu, kvalifikant Tom Ašič Kovač za četrtfinale izločil prvaka Oceanije in 2. nosilca Domžal

bm, 31.8.2017

Vsa štiri slovenska dekleta, ki so na turnirju ITF 4. ranga v Domžalah postavljena na mesta nosilk so doslej nalogo odlično opravila in se uvrstila v četrtfinale.

Šesta nosilka Živa FALKNER je s 6-4 7-6(2) izločila 12. postavljeno Avstrijko Arabello KOLLER in se bo zdaj pomerila s finalistko Maribora, 1. nosilko turnirja v Domžalah, Romunko Carmen Roxano MANU.

10. nosilka, domačinka Pia LOVRIČ je v tretjem krogu s 6-3 6-1 izločila 8. nosilko, Ukrajinko Juliyo POPYK in bo v četrtfinalu igrala s 16. postavljeno Nemko Celine FRITSCH.

14. nosilka Maja MAKORIČ je bila v tretjem krogu z 1-6 6-3 6-4 boljša od 3. nosilke, Ukrajinke Valerye ROZENKOVE, za nastop v polfinalu pa se bo pomerila s 7. nosilko iz BiH Milico BOJIĆ, ki je v tretjem krogu s 6-2 6-4 izločila našo kvalifikantko Marijo VIČIČ.

Naša najvišje postavljena igralka, 5. nosilka Anja GAL je tokrat v slovenskem obračunu Lian BENDEJČIČ prepustila samo tri igre in slavila s 6-1 6-2. V četrtfinalu bo igrala z 2. nosilko, Slovakinjo Michaelo KADLECKOVO, ki je v tretjem krogu s 6-2 7-6(2) premagala Emo HORVAT.

Med fanti je najprijetnejše presenečenje turnirja naš Tom AŠIČ KOVAČ, ki je dosegel še šesto zaporedno zmago, najodmevnejšo doslej, saj je s 6-4 6-1 odpravil 2. nosilca, Avstralca Dana SWEENYA, 202. mladinca sveta. Sweeny je prišel v Maribor z odličnim razmerjem zmag in porazov na zadnjih turnirjih, z dvema mariborskima je na zadnjih štirih turnirjih zmagal kar štirinajstkrat in le dvakrat izgubil, ob tem pa se na močnem zaprtem prvenstvu Oceanije, turnir je ranga B2, veselil zmage.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.