Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Nika Radišič v polfinale Pančeva, Nastja Kolar polfinalistka v Ricanyu, konec za Polono Hercog v Dunakesziju

bm, 31.8.2017

Nika RADIŠIČ še naprej briljira na mladinskem ITF turnirju v Pančevu. V četrtfinalu je domači povabljenki Tamari MALEŠEVIĆ prepustila vsega dve igri in tekmo dobila s 6-1 6-1. Težje delo jo čaka v polfinalu, kjer bo njena nasprotnica Andjela SKROBONJA (259) iz Srbije, ki igra odlično in je v zadnjih dveh tekmah nasprotnicam prepustila vsega 5 iger.

Za Niko je to že najmanj šesto polfinale letos, trikrat ga je izgubila, dvakrat dobila in nato izgubila v finalu.

Nika je sicer tudi odlična igralka dvojic, kar dokazuje iz nastoipa v nastop. Tudi v Pančevu se ni izneverila in se je s soigralko iz Turčije Selin OVUNC uvrstila v finale in si tako priigrala priložnost, da še drugič letos stopi na zmagovalno stopničko.

Uspešna je bila tudi Nastja KOLAR, ki se je na ITF turnirju v Ricnyu (15.000 $) uvrstila v polfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-0 premagala Čehinjo Aneto KLADIVOVO, v četrtfinalu s 6-4 6-3 Moldavijko Anastasio DETIUC, v polfinalu pa je s 4-6 6-4 4-6 izgubila s Čehinjo Diano SUMOVO.

Po treh zaporednih porazih v prvem krogu WTA turnirjev se je tokrat v drugem krogu poslovila Polona HERCOG. S 6-2 7-6(4) jo je premagala 22-letna Romunka Irina Maria BARA, na lestvici WTA uvrščena 5 mest za Hercogovo.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.