Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tom Kočevar Dešman izgubil polfinale Rotterdama, Nina Potočnik poražena na Madžarskem, Manca Pislak uspešna v italiji

bm, 26.8.2017

na moškem Futuresu v Rotterdamu (15.000 $) je Tom KOČEVAR DEŠMAN nastope končal v polfinalu, prvem po marcu 2017. Nastop v finalu mu je preprečil 28-letni domačin, 3. nosilec Thiemo DE BAKKER, 377, igralec lestvice ATP, ki je nastopil s posebnim povabilom. De Bakker, ki je bil leta 2010 že 40. igralec sveta je zabeležil še 18. zmago na zadnjih 21 srečanjih. Od Kočevarja Dešmana je bil boljši s 6-3 6-3.

V kvalifikacijah 60.000 $ vrednega ženskega ITF turnirja v Dunakesziju na Madžarskem je Nina POTOČNIK v prvem krogu s 4-6 6-3 4-6 izgubila s 26-letno Poljakinjo Ursulo RADWANSKO, trenutno 724. igralko lestvice WTA, leta 2012 pa že 29. igralko sveta. Radwanska je prekinila serijo petih zaporednih porazov v prvih krogih kvalifikacij ali glavnih ITF turnirjev.

Je pa bila v prvem krogu kvalifikacij v italijanski Bagnatici (25.000 $) uspešna Manca PISLAK. V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagala domačinko Auroro URSO in potrebuje za napredovanje v glavni turnir še eno zmago.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.