Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Anja Gal velika zmagovalka ITF turnirja AS Open 2017 v Mariboru

bm, 26.8.2017

Na igriščih ŽTK se je v Mariboru končal drugi iz slovenske serije ITF turnirjev 4. ranga, ki se bo prihodnji teden zaključila v Domžalah.

V veliko veselje domačih ljubiteljev tenisa in organizatorjev turnirja je zmaga še tretjič v zgodovini ostala doma. Za to je poskrbela 17-letna članica domačega teniškega kluba Anja GAL, ki je v izenačenem finalnem obračunu s 7-5 6-3 premagala 3. nosilko turnirja, vrstnico iz Romunije, Carmen Roaxno MANU.

Galova je z zmago dosegla največji uspeh v karieri na mednarodni sceni, medtem ko je na domačih tekmovanjih že osvajala naslove državne prvakinje, letošnjo odlično sezono pa oplemenitila tudi z bronasto medaljo na evropskem prvenstvu do 18 let v konkurenci dvojic.

Da je tudi odlična igralka dvojic je ponovno dokazala v Mariboru, kjer sta se z današnjo finalno nasprotnico uvrstili v finale, tu pa morali premoč priznati Italijankama Lindi CAGNAZZO in Cristini Eleni TIGLEA, ki sta finale dvojic dobili s 6-4 6-3.

Čestitamo !

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.