Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tom Kočevar Dešman v polfinale Rotterdama, Blaž Kavčič dobil nasprotnika na US Opnu

bm, 25.8.2017

Tom KOČEVAR DEŠMAN se je po marcu 2017 ponovno uvrstil v polfinale turnirja serije Futures. To mu je uspelo na turnirju v Rotterdamu, kjer je v četrtfinalu s 6-4 6-0 premagal 21-letnega domačina Botica VAN DE ZANDSCHULPA. V polfinalu bo igral s še enim Nizozemcem, 28-letnim Thiemom DE BAKERJEM, trenutno 377., leta 2010 pa že 40. igralcem sveta. Ta v zadnjem času igra odlično. Na zadnjih devetnajstih tekmah je izgubil samo dvakrat, zabeležil pa je kar 17 zmag in ob tem osvojil dva Futuresa. Za Kočevarja Dešmana torej lep izziv v polfinalu.

Na OP ZDA pa je bil opravljen žreb glavnega turnirja. Nasprotnik našega letos edinega predstavnika v glavnem turniju posameznikov Blaža KAVČIČA bo izkušeni 35-letni Rus Mikhail YOUZHNY za katerega bo to 17. nastop na OP ZDA, najdlje se je leta 2010 prebil do polfinala, leta 2016 pa je izgubil v 3. krogu. Za Kavčiča je to 4. nastop v New Yorku, leta 2014 se je prebil do tretjega kroga, lata 2015 in 2016 pa ni nastopil v glavnem turnirju. Zmagovalec se bo v drugem krogu pomeril z boljšim iz srečanja med Rogerjem FEDERERJEM in Francesom TIAFOEM.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.