Anja Gal dvakratna finalistka ITF turnirja AS Open 2017 v Mariboru

Na mednarodnem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru se je domačinka Anja GAL uvrstila v finale posameznic, naslov pa je lovila tudi v konkurenci dvojic, a neuspešno.

V posamični konkurenci je po zagrizenem boju s 3-6 6-3 6-3 premagala najprijetnejše presenečenje turnirja, kvalifikantko iz Primorske, Lian BENEDEJČIČ. Ta je po sedmih zmagah vendarle morala priznati premoč nasprotnici, Anja GAL pa je z uvrstitvijo v finale dosegla uspeh kariere, saj se ji še nikoli doslej na turnirjih ITF ni uspelo zavihteti tako visoko.

Tudi drugi današnji nastop je bil za Anjo uspešen. Z Romunko Carmen Roxano MANU sta v polfinalu konkurence dvojic s 6-3 6-2 premagali 5. nosilki, Avstrijki Arabello KOLLER in Liso Marie LAUSECKER. Obe igralki sta morali na igrišče še enkrat, ko sta v finalu igrali proti Italijankama Lindi CAGNAZZO in Cristini Eleni TIGLEA. Italinaki sta bili boljši s 6-4 6-3.

Anjina finalna nasprotnica v konkurenci posameznic bo 3. nosilka, partnerica v igri dvojic, 16-letna Romunka MANUJEVA (347), ki je v polfinalu s 6-4 1-6 6-0 premagala zmagovalko ITF turnirja v Kranju prejšnji teden, 2. nosilko, Italijanko Melanio DELAI.