Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Zmagovalci OP ZALA 16 so Pia Poglajen, Klemen Tašner in Nik Mikovič

bm, 24.8.2017

Na OP ZALA 16 za dekleta je v Krškem slavila Pia POGLAJEN (AsLit). V finalu je s 7-6(4) 7-5 premagala Taro Katarino MILIĆ (Tr-Kr). Ta je bila v polfinalu s 6-3 6-3 boljša od klubske soigralke Natalije URH, Pia POGLAJEN pa je s 4-6 6-2 6-0 izločila Mio KUKOVIČ (ŽtkMb). Za 15-letno Pio, ki na lestvici TS trenutno zaseda 19. mesto je to prva zmaga na turnirjih TS v karieri.

Fantje so na A turnirju nastopali
v Radomljah. V finalu sta se pomerila Klemen TAŠNER (Šentjur), ki je v polfinalu s 6-4 5-7 6-3 premagal Dana TROŠTA SLAPNIKA (TK Maja) in 1. nosilec Jovan ILIĆ, sicer 7. igralec hrvaške teniške lestvice, zaradi česar mu je tudi pripadlo mesto prvega nosilca, ki je je bil v polfinalu s 7-5 6-0 boljši od še enega Šentjurčana, Žige KOVAČIČA. Finalni obračun je dobil Klemen TAŠNER, ki je slavil s 7-6(3) 6-2. Sicer pa smo v Radomljah spremljali zelo izenačene zaključne boje, saj so se tri četrtfinalna in eno polfinalno srečanje končala po odigranih treh nizih.

B turnir se je odvijal v Ljubljani, v finale pa sta se uvrstila Nik MIKOVIČ (Jaki), v polfinalu je s 6-4 6-1 premagal Žana ČENČIČA (Radov) in Luka VODNIK (AsLit), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-2 premagal Žana CENČKA (Radov). V finalu je s 6-3 6-1 zmagal Nik MIKOVIČ.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.