Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Na OP ZDA opravljen žreb kvalifikacij, v igri bodo Blaž Rola, Polona Hercog in Dalila Jakupović

22.8.2017

Na odprtem prvenstvu ZDA, zadnjem turnirju za Grand Slam v letošnji sezoni je bil opravljen žreb kvalifikacij. Pri moških je v glavni turnir že uvrščen Blaž KAVČIČ, ob njem pa si bo mesto skozi kvalifikacije poskušal priigrati tudi Blaž ROLA, edini slovenski predstavnik v kvalifikacijah, ki se bo v prvem krogu pomeril z 22-letnim Italijanom Stefanom NAPOLITANOM, trenutno 191. igralcem lestvice ATP.

Pri dekletih v glavnem turnirju zaenkrat nimamo predstavnice, v kvalifikacijah pa bosta nastopili Polona HERCOG, ponovno prva Slovenka na lestvici WTA in Dalila JAKUPOVIĆ. Hercogova bo v prvem krogu igrala z 21-letno Čehinjo Barboro KREJCIKOVO, trenutno 124. igralko lestvice WTA, Dalila JAKUPOVIĆ pa bo za nadaljevanje najprej morala premagati Američanko 21-letno Victorio DUVAL, 401. igralko lestvice WTA. Obe naši igralki bosta prvič nastopili danes.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.