Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Veronika Erjavec v glavni turnir v Vrnjački Banji, Tom Kočevar Dešman v drugi krog Rotterdama, poraz Andreje Klepač v New Havenu

bm, 21.8.2017

Veronika ERJAVEC se ta teden preizkuša na ženskem ITF turnirju v Vrnjački Banji (15.000 $). Svoj premierni profesionalni turnir je začela odlično in se s tremi zmagami uvrstila v glavni žreb. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s srbsko kvalifikantko Jovano PERIĆ, ki bo prav tako prvič v karieri nastopila v glavnem turnirju.

Z zmago v prvem krogu Futuresa (15.000 $) je v Rotterdamu nastope začel Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je s 7-5 6-4 premagal domačina Michiela DE KROMA.

V prvem krogu kvalifikacij na ženskem ITF turnirju v Hodmezovasarhelyu je zmagala tudi Manca PISLAK. S 6-1 6-0 je premagala Madžarko Klaudio SZABO. Težko delo jo čaka v finalu kvalifikacij, kjer bo igrala z Američanko Sanaz MARAND (WTA 522). Ta je v odlični formi saj je na zadnjih desetih tekmah na pesku zmagala kar osemkrat, pri čemer je en turnir ITF v Istanbulu osvojila, na drugem pa je bila finalistka.

Na turnirju v Vrnjački Banji bo nastopila tudi Nastja KOLAR, na Futuresu v Budimpešti pa Mike URBANIJA.

Na ITF turnirju 5. ranga v Skopju je v uvodnem nastopu Anja TRBEŽNIK s 6-1 6-7(5) 6-7(4) izgubila z Makedonko Eleno JANKULOVSKO.

Zadnja je danes na WTA turnirju v New Havenu nastopila Andreja KLEPAČ in s soigralko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ izgubila tekmo prvega kroga dvojic. S 6-3 6-7(14) 10-3 sta ju premagali Kitajka Yifan XU in Kanadčanka Gabriela DABROWSKI.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.