Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Na mladinskem ITF turnirju v Kranju Živa Falkner v polfinale posameznic, Anja Gal in Tina Cvetkovič osvojili turnir dvojic

bm, 18.8.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki v organizaciji TK Triglav poteka v Kranju bomo imeli v zaključnih obračunih tudi slovenske predstavnice. V današnjih četrtfinalnih obračunih je bila uspešna Živa FALKNER, še ena izmed slkovenskih mladink, kateri poznavalci obetajo lepo teniško prihodnost. V četrtfinalu je sicer izločila še eno obetavno mlado Slovenko, Domžalčanko Pio LOVRIČ s katero sta letos v konkurenci dvojic slavili na Olimpijskih igrah evropske mladine. Medsebojni obračun je Falknerjeva dobila s 6-4 6-3 in se uvrstila v polfinale. Tu bo igrala s Slovakinjo Michaelo KADLECKOVO, ki je v četrtfinalu izločila našo Majo MAKORIČ. Slovakinja, ki je v prvem krogu premagala 1. nosilko Kristino Novak je bila prepričljivo boljša s 6-0 6-0.

Kot so nas naši mladinci že malo razvadili je tudi tokrat doma ostala zmaga v konkurenci dvojic. Anja GAL in Tina CVETKOVIČ sta osvojili turnir deklet, potem ko sta v izenačenem obračunu s 6-1 4-6 10-7 premagali 4. nosilki, Kazahstanki Kazahstana Adelaide ALLAKHVERDIYEVO in Danel ASHIROVO.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.