Živa Falkner, Pia Lovrič in Maja Makorič četrtfinalistke mladinskega ITF turnirja v Kranju

Na mladinskem ITF turnirju v Kreanju še naprej odlično igrajo naše mladinke, 15-letnici Živa FALKNER in Pia LOVRIČ ter leto dni starejša Maja MAKORIČ. Falknerjeva je v drugem krogu z 1-6 7-6(7) 6-1 premagala 4. nosilko, 17-letno Čehinjo Vaneso NIKOLOVOVO (368), Lovričeva je s 6-1 6-3 izločila 6. nosilko, ki je sicer nastopila v kvalifikacijah, 16-letno Hrvatico Oliksandro OLIYNYKOVO (418), Makoričeva pa je bila s 6-4 6-3 boljša od 17-letne Kazahstanke Adelaide ALLAKHVERDIYEVE (611). Izgubila je Anja GAL.

Najmanj ena Slovenka bo tudi polfinalistka, katera bo to pa bosta v petek v medsebojnem obračunu odločili naši reprezentantki do 16 let Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Maja MAKORIČ se bo pomerila s Slovakinjo Michaelo KADLECKOVO, ki je v prvem krogu izločila 1. nosilko, našo Kristino Novak.

V konkurenci dvojic sta odlično na poti proti zmagi na turnirju Anja GAL in Tina CVETKOVIČ. V polfinalu sta s 3-6 6-3 10-5 premagali prvi nosilki, Italijanki Melanio DELAI in Aroro ZANTEDESCHI in se bosta v finalu pomerili s 4. nosilkama iz Kazahstana Adelaide ALLAKHVERDIYEVI in Danel ASHIROVI.