Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Na mladinskem ITF turnirju Triglav Open v Kranju fatje odigrali tekme prvega kroga, dekleta še igrajo

bm, 15.8.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju so fantje odigrali tekme prvega kroga glavnega turnirja, a za osvojitev točk za mladinsko svetovno teniško lestvico potrebujejo še eno zmago. V prvem krogu so zmagali Nick CMAGER, Jan VEHOVEC, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Matic PODLIPNIK, Maks TEKAVEC in Tin KRSTULOVIČ, ki so se tako uvrstili med 32 igralcev na turnirju.

Dekleta tekme prvega kroga še igrajo, za presenečenje pa je poskrbela 16-letna Slovakinja Michaela KADLECKOVA (389), ki je v prvem krogu presenetila leto dni starejšo domačinko, 1. nosilko turnirja Kristino NOVAK (211). Slovakinja je bila v izenačenem srečanju bolj zbrana v zaključku obeh nizov, oba je namreč dobila v podaljšani igri. Izid se je glasil 7-6(1) 7-6(3). Sta se pa izkazali Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, ki sta svoji tekmici gladko premagali in na svoj konto že dodali nekaj novih točk za lestvico ITF. Falknerjeva je s 6-1 6-0 izločila Katarino TRIVIĆ, povabljenko iz BiH, Lovričeva je s 6-3 6-4 premagala Italijanko Cristino Eleno TIGLEA. Anja GAL, Maja MAKORIČ, Ema HORVAT in Tina CVETKOVIČ bodo prvič nastopile v sredo.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.