Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Ana Zala Volk in Miha Vetrih zmagovalca OP Zala 16, člansko OP dobila Tino Kovačič in Mihaela Paula Onita

bm, 13.8.2017

V Portorožu se končuje OP Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih sta v finalu nastopila Dan TROŠT SLAPNIK (Maja), ki je v polfinalu s 7-6(4) 6-3 premagal Davida CEPAKA (Koper) in Miha VETRIH (S.Gradec), ta je bil v polfinalu s 5-7 6-1 6-4 boljši od Tristana Lukasa KOŽELJA NICKELJA (Radom). Finalni opbračun je po predaji nasprotnika s 6-2 4-6 4-2 dobil Miha VETRIH.

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Lina BOŽIČNIK (Maja), Mia KUKOVIČ (ŽtkMb), Nika STRAŠEK (Ptuj) in Ana Zala VOLK (ŽtkMb). Turnir je osvojila Ana Zala VOLK, ki je v polfinalu treh nizih s 6-2 6-7(2) 6-3 premagala Lino BOŽIČNIK, v finalu pa ji je pri izidu 3-0 srečanje predala Nika STRAŠEK, ki je bila v polfinalu s 6-4 6-4 boljša od Mie KUKOVIČ.

B turnir fantov je osvojil Job JAPELJ (Medvode). V finalu je s 6-4 6-1 premagala Vala NOVAKA (Ltc).

Z nastopi pa so na odprtem prvenstvu že končale članice in člani. Zmagovalka turnirja članic je nepostavljena 17-letna Mihaela Paula ONITA (Koper), ki je v finalu s 7-6(4) 6-4 premagala Marijo VIČIČ (MaxLj).

Pri članih sta se v finale uvrstila Tino KOVAČIČ (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-4 7-5 premagal 1. nosilca Jana VEHOVCA (Tr-Kr) in Benjamin BELIŠ (S.Grad), ki je bil v drugem polfinalu z 2-6 7-6(5) 7-5 boljši od Primoža VOVKA (TK Med). V finalu je slavil Tino KOVAČIČ, ki je zmagal s 6-3 4-6 6-3.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.