Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Tina Cvetkovič, Nina Potočnik in Mike Urbanija četrtfinalisti v Žilini, Aradu in Bratislavi

bm, 10.8.2017

Nina POTOČNIK se je na ženskem ITF turnirju v romunskem Aradu (10.000 $) uvrstila v četrtfinale.
20-letna Ptujčanka, 2. nosilka turnirja, je v drugem krogu s 6-2 6-0 premagala indijsko kvalifikantko Jennifer LUIKHAM. Po zmagi na ITF turnirju v Trbižu junija in porazih v prvih krogih dveh močnejših ITF turnirjev (80.000 in 100.000 $) je to ponovno četrtfinale za Potočnikovo, sicer pa je to njena trinajsta zmaga v zadnjih petnajstih nastopih. V četrtfinalu se bo pomerila z 8. nosilko, 19-LETNO rOMUNKO Ylono-georgiano GHIOROAIE (643).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v češki Žilini dobro nastopa 16-letna Radoveljčanka Tina CVETKOVIČ. V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagala 15-letno domačniko Petro CSABI,m ki je nastopila s posebnim povabilom in se prvič letos na mladinskih ITF turnirjih uvrstila v četrtfinale. Tina trenutno zaseda 469. mesto na lestvici ITF, najvišje v karieri je bila na 433. mestu aprila letos. V četrtfinalu bo njena nasprotnica Rusinja Aleksandra STROMOVA (643).

Še drugi teden zapored pa je, po seriji slabših rezultatov v letošnjem letu, najmanj v četrtfinalu turnirja serije Futures v Bratislavi Mike URBANIJA. V drugem krogu je po dveh urah in tričetrt s 3-6 6-3 6-1 premagal češkega kvalifikanta, 18-letnega Filipa DUDO.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.